over ons

Leon Korevaar (alias Bakker Suikerbuik) heeft samen met zijn vrouw Mylène sinds november 2012 een bakkerij aan de Hippolytusbuurt. In een relatief korte tijd is de bakkerij voor veel Delftenaren en toeristen een populaire plek geworden om te genieten van een kopje koffie of thee met vers gebak.

Leon heeft altijd als brood- en banketbakker gewerkt en zijn vrouw is voornamelijk in het toerisme werkzaam geweest. Een eigen bakkerij was niet altijd hun droom, maar na de optie om een bestaand bedrijf over te nemen, kwam er een verlangen om zelf een bedrijf op te starten..

Bij het begin had de bakkerij nog de naam “Speciaalzaak Thuis in…” De naam was tweeledig. Allereerst vonden Leon en Mylène het belangrijk dat hun gasten zich thuis zouden voelen, een huiskamer gevoel. Ten tweede werkten zij de eerste tijd met thema’s. Ieder kwartaal waren was de bakkerij Thuis in een ander thema. Zo werkten zij met de thema’s Lente, Provence maar ook Jamie Oliver. Alles was dan rondom dat thema afgestemd: het gebak was bijvoorbeeld naar recept van Jamie Oliver, zij verkochten de merchandise van Jamie Oliver, maar zelfs ook de workshops waren geïnspireerd op de werkwijze van Jamie Oliver. Dit zorgde destijds voor een hilarische verwarring toen men dacht dat Jamie Oliver zelf de workshops zou komen geven! .

Omdat het niet voor iedereen duidelijk was waar de bakkerij voor stond, besloten Leon en Mylène om in maart 2015 de naam te veranderen en de thema’s los te laten. Leon werd tijdens de kinderfeestjes altijd al Bakker Suikerbuik genoemd en zo vond de geboorte van Bakker Suikerbuik plaats. De bakker getekend door Anton Pieck werd hun logo. .

Het huiskamer gevoel vinden Leon en Mylène nog altijd belangrijk. Persoonlijk contact en openheid staat bovenaan. Zo is het mogelijk om vanuit de winkel de bakkerij in te kijken, wat maakt dat de klanten, die overigens door hen gasten worden genoemd, betrokken zijn bij het proces. De gasten kunnen zelfs meehelpen, want in het spaarsysteem is er de mogelijkheid om te sparen voor een nachtje meewerken in de bakkerij. Hoe leuk is dat!